Τελευταία Νέα
Ασία

Το Ισραήλ «θωρακίζει» την ΑΟΖ του επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ

Το Ισραήλ «θωρακίζει» την ΑΟΖ του επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ
Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε δαπάνες εκατοντάδων εκατομμυρίων για στρατιωτικό εξοπλισμό, προκειμένου να προστατευθεί η ΑΟΖ του Ισραήλ.
Την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 367 εκατομμυρίων ευρώ από την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία με σκοπό την προστασία των υπεράκτιων εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στην ισραηλινή ΑΟΖ, ανακοίνωσε την Κυριακή η Διεύθυνση Προμηθειών και Παραγωγής του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα YnetNews, οι σχετικές συμβάσεις προμηθειών θα οριστικοποιηθούν μέχρι τα τέλη του 2017 και θα περιλαμβάνουν ποικίλα συστήματα παρακολούθησης, κυβερνοπολέμου, ελέγχου και διοίκησης, επικοινωνίες, πλοήγησης και πολλά άλλα.
Αυτά τα συστήματα θα εγκατασταθούν στα τέσσερα περιπολικά πλοία, που αγοράστηκαν από τη Γερμανία.
Στόχος, όπως ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, είναι να είναι όλα τα συστήματα σε ετοιμότητα  μέχρι να παραδοθούν τα πρώτα πλοία στο Ισραήλ το 2019.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγορά αυτή αποτελεί το ήμισυ του προϋπολογισμού που ενέκρινε η κυβέρνηση για την υπεράσπιση της ΑΟΖ του Ισραήλ, με τις δύο αρχικές προσφορές για το έργο να έχουν ολοκληρωθεί πρόσφατα.
Την ίδια ώρα, η εταιρεία Astornautics με έδρα την πόλη Πετάχ Τίκβα κέρδισε μια προσφορά για την ανάπτυξη και την προμήθεια ενός συστήματος μεταφοράς δεδομένων πλοήγησης για τις  κορβέτες τύπου Sa'ar 6.
Το σύστημα θα συγκεντρώνει τα διάφορα δεδομένα πλοήγησης χρησιμοποιώντας αισθητήρες εγκατεστημένους στο πλοίο και θα παρέχει τα καλύτερα δεδομένα στις διάφορες μονάδες του πλοίου χρησιμοποιώντας προηγμένο και μοναδικό λογισμικό σύντηξης αισθητήρων.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η Rafael Advanced Defense Systems κέρδισε μια προσφορά για ανάπτυξη ενός εσωτερικού και εξωτερικού συστήματος επικοινωνίας για τα πλοία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης