Τελευταία Νέα
Ασία

Reuters: Η Σ. Αραβία δεσμεύεται να συνεργαστεί για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου

Reuters: Η Σ. Αραβία δεσμεύεται να συνεργαστεί για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου
Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας πετρελαίου της χώρας, οι εξαγωγές αναμένεται να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα του 2017 κατά τον Αύγουστο.
Την πλήρη δέσμευσή της να συνεργαστεί στενά με τους υπόλοιπους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως, προκειμένου να επιτευχθεί η σταθεροποίηση της αγοράς, εξέφρασε για ακόμα μία φορά η Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από τη βιομηχανία πετρελαίου της χώρας.
Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία μετά την αύξηση της παραγωγής της τον Ιούνιο πάνω από το όριο που έχει τεθεί από τον ΟΠΕΚ, εξέφρασε για ακόμα μία φορά την επιθυμία να της για άμεση βελτίωση της αγοράς πετρελαίου, καθώς και για επιτάχυνση της εξισορρόπησής της, δηλώνοντας έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω δράσεις προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της.
Υπενθυμίζεται, ότι η χώρα που ηγείται της προσπάθειας του ΟΠΕΚ για μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων, είχε μειώσει μέχρι τον προηγούμενο μήνα την παραγωγή της σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που όριζε η σχετική συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου.
Παράλληλα, οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας προς τις ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από τα 800.000 βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο, την ίδια στιγμή που οι συνολικές εξαγωγές της χώρας θα βρεθούν στα χαμηλότερα επίπεδα του 2017, και συγκεκριμένα στα 6,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Αν και ο ΟΠΕΚ έχει καταβάλει μέχρι στιγμής σημαντική προσπάθεια για την εξισορρόπηση της αγοράς, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ εξακολουθεί να αποτελεί βασικό παράγοντα για την αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων, με τον Οργανισμό να αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης