Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Πήρε θέση για την γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ το West Capella

Πήρε θέση για την γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ το West Capella
Το West Capella αφού πραγματοποιήσει κάποια δοκιμαστικά, τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα προχωρήσει στην ερευνητική γεώτρηση.
Στο στόχο Ονησίφορος στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης το πλωτό γεωτρύπανο West Capella, το οποίο θα διενεργήσει για λογαριασμό της Total ερευνητική γεώτρηση για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Σύμφωνα με την Total, το West Capella αφού πραγματοποιήσει κάποια δοκιμαστικά, τα αμέσως επόμενα 24ωρα θα προχωρήσει στην ερευνητική γεώτρηση, όπως αυτή έχει προγραμματιστεί και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η εταιρεία στο πλαίσιο της σύμβασης που υπέγραψε με την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.
Ο στόχος ο οποίος φέρει το όνομα Ονησίφορος West -1, βρίσκεται περίπου 150 χλμ από τις ακτές της Λεμεσού και ο βυθός στο σημείο όπου θα «τρυπήσει» το West Capella είναι σε βάθος 1.698 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
Απ’ εκεί και πέρα το γεωτρύπανο υπολογίζεται, σύμφωνα και με την περιβαλλοντική μελέτη που υποβλήθηκε για το έργο, να κατέβει 4.250 μέτρα.
Τα αποτελέσματα της γεώτρησης τοποθετούνται στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, περίοδος κατά την οποία θα βρίσκεται σε ισχύ η NAVTEX που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία δημιουργώντας Ζώνη Ασφάλειας 5 χιλιομέτρων από το σημείο Ονησίφορος West -1 .
Σημειώνεται, ότι στην ίδια περιοχή και σε πολύ μικρή απόσταση από το West Capella πλέει και το σκάφος Ramform Yperion, το οποίο συνεχίζει τις σεισμολογικές έρευνες στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης