Αμερική

Βενεζουέλα: Η PDVSA προσκαλεί ξένους επενδυτές εγγυόμενη τη «νομική ασφάλεια» τους

Βενεζουέλα: Η PDVSA προσκαλεί ξένους επενδυτές εγγυόμενη τη «νομική ασφάλεια» τους
Η PDVSA «εγγυάται νομική ασφάλεια στους επενδυτές, συνεργάτες και άλλους» αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της εταιρείας.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA καλεί διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες να επενδύσουν στα κοιτάσματα της χώρας, υποστηρίζοντας ότι τους εγγυάται τη «νομική ασφάλεια» έναντι του ενδεχομένου πλήρους εθνικοποίησης της βιομηχανίας πετρελαίου, που έχει εξαγγείλει ο δικηγόρος συνταγματικού δικαίου και σύμβουλος του Προέδρου Μαδούρο, Ερμάν Εσκάρα.
Η PDVSA «εγγυάται νομική ασφάλεια στους επενδυτές, συνεργάτες και άλλους» αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της εταιρείας και συμπληρώνεται ότι «στην περίπτωση κοινοπραξιών, η PDVSA τιμά και θα συνεχίσει να τηρεί τους νομικούς κανόνες που επιτρέπουν τη δυνατότητα συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες».
Οι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση Τσάβες για την πετρελαϊκή βιομηχανία της Βενεζουέλας, επιτρέπουν τη συμμετοχή με μειοψηφικό ποσοστό ιδιωτικών εταιρειών σε κοινοπραξίες εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων και πολλές εταιρείες προχώρησαν σε τέτοιες εταιρικές σχέσεις παρά τις εθνικοποιήσεις στον τομέα.
Όπως αναφέρει το Reuters, η εθνικοποίηση του πετρελαϊκού τομέα θα επιδεινώσει την ήδη σοβαρή μείωση της παραγωγής της Βενεζουέλας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου στον κόσμο.
Αυτό θα έπληττε τα ήδη προβληματικά ταμεία της χώρας, τα οποία εξαρτώνται σε ποσοστό άνω του 90% από τις πωλήσεις πετρελαίου.
Η PDVSA προσφέρει στους ξένους εταίρους της περισσότερες συμμετοχές σε κοινοπραξίες, όπως στη βασική ρωσική σύμμαχο της Rosneft και την ινδική ΟNGC Videsh, θυγατρική της India Oil and Natural Gas Corp, καθώς προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει το λειτουργικό κόστος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης