Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Rama: Η Αλβανία μπορεί να γίνει μία νέα πηγή υδρογονανθράκων στην Ευρώπη

Rama: Η Αλβανία μπορεί να γίνει μία νέα πηγή υδρογονανθράκων στην Ευρώπη
Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε, ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία είναι ένα σημαντικό μέρος του ενεργειακού τομέα στην Αλβανία, επειδή βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
«Η Αλβανία θα μπορούσε να γίνει ένα νέο πετρελαϊκό μέτωπο» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα από το βήμα του 22ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη.
«Είμαι βέβαιος ότι έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε αυτό» συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «έχουμε μια σαφή στρατηγική και τι πιο σημαντικό, έχουμε αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου».
Ο Ράμα δήλωσε ακόμη, ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επενδύσει κανείς στη βιομηχανία φυσικού αερίου της Αλβανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ενεργειακός τομέας της Αλβανίας θεωρείται στρατηγικός τομέας και ο κύριος στόχος είναι η αύξηση της προσφοράς για τους Αλβανούς καταναλωτές, αλλά και η πρόοδος στην ενσωμάτωση της αλβανικής αγοράς ενέργειας στην περιφερειακή αγορά των Δυτικών Βαλκανίων και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ο Ράμα είπε επίσης, ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία είναι ένα σημαντικό μέρος του ενεργειακού τομέα στην Αλβανία, επειδή βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
«Χάρη στη γεωγραφική της θέση, η Αλβανία βρίσκεται σε ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια δρομολόγια, όπως ο αγωγός TAP, ο οποίος θα αρχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην καρδιά της Ευρώπης το 2019» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας, ότι «βρισκόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά πεδία στην Ευρώπη με τουλάχιστον 220 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου» συμπληρώνοντας ότι «επί του παρόντος, η παραγωγή αργού πετρελαίου είναι περίπου 1,1 εκατομμύρια τόνοι ή 6,5 εκατομμύρια βαρέλια ετησίως».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης