Ασία

Reuters: Το Ιράκ άρχισε να αντλεί πετρελαιοπηγή με αποθέματα ενός δισ. βαρελιών

tags :
Reuters: Το Ιράκ άρχισε να αντλεί πετρελαιοπηγή με αποθέματα ενός δισ. βαρελιών
Το Ιράκ, δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του OPEC, επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγική του ικανότητα στα 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους
Το Ιράκ άρχισε να αντλεί την πρώτη πετρελαιοπηγή στο πεδίο Huwaiza κοντά στα ιρανικά σύνορα, το οποίο μπορεί να περιέχει ένα δισεκατομμύριο βαρέλια σε αποθέματα, ανέφερε το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.
Το πεδίο αναπτύσσεται από την κρατική εταιρεία Maysan Oil Company η οποία επιβλέπει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ομώνυμη περιοχή, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο.
Το Ιράκ, δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του OPEC, μετά τη Σαουδική Αραβία, επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγική του ικανότητα στα 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, από περίπου 4,7 εκατομμύρια bpd σήμερα.
Η χώρα παράγει 4,3 εκατομμύρια bpd χαμηλότερα από την παραγωγική της ικανότητα, σε ευθυγράμμιση με τη συμφωνία μεταξύ των χωρών εξαγωγής πετρελαίου για τον περιορισμό της προσφοράς, προκειμένου να υποστηριχθούν οι τιμές των αργού πετρελαίου.
Ο υπουργός Πετρελαίου Jabar al-Luaibi παρευρέθηκε στην άναρξη των γεωτρήσεων στο Huwaiza καθώς και σε μια τελετή που σηματοδότησε την έναρξη της επέκτασης του πετρελαϊκού πεδίου Halfaya, επίσης στο Maysan.
Η επέκταση θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα της Halfaya το 2018 σε 400.000 βαρέλια την ημέρα. Το πεδίο είναι υπό λειτουργία από την PetroChina.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης