Αμερική

ΕΙΑ: Ρεκόρ 5ετίας για τα αποθηκευμένα αποθέματα φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Ρεκόρ 5ετίας για τα αποθηκευμένα αποθέματα φυσικού αερίου στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την έκθεση, τα αποθέματα παρέμειναν σε σχετικά υψηλά επίπεδα όλο το 12μηνο
Ρεκόρ 5ετίας κατέγραψαν τα αποθηκευμένα αποθέματα φυσικού αερίου των Ηνωμένων Πολιτειών την εβδομάδα που έληξε στις 4 Νοεμβρίου, φθάνοντας στο επίπεδο των 4,017 τρισ. κυβικών ποδών, σύμφωνα με την Υπηρεσία πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα αποθέματα παρέμειναν σε σχετικά υψηλά επίπεδα όλο το 12μηνο, ξεπερνώντας τα προηγούμενα υψηλά 5 ετών τις 48 από τις τελευταίες 52 εβδομάδες.
Η μείωση της παραγωγής φυσικού αερίου και η ισχυρή ζήτηση από τον τομέα της ενέργειας αντισταθμίστηκαν από ένα θερμότερο σε σχέση με τους συνήθεις χειμώνα, ο οποίος βοήθησε στο να αυξηθούν τα αποθέματα από τον περασμένο Απρίλιο πάνω από το προηγούμενο μέγιστο των 5 ετών.
Το προηγούμενο ρεκόρ αποθηκευμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου ήταν 4,009 τρισ. κυβικά πόδια την εβδομάδα που έληξε στις 20 Νοεμβρίου του 2015.
Εν τω μεταξύ, η κατανάλωση φυσικού αερίου έχει παραμείνει στο ίδιο επίπεδο όλο το 2016, με την αύξηση της ζήτησης στον τομέα της ενέργειας να αντισταθμίζεται από τις μειώσεις στον οικιακό και εμπορικό τομέα.
Με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) για τον χειμώνα, η ΕΙΑ αναμένει, ότι η μέση οικιακή κατανάλωση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί 8% αυτό το χειμώνα, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να αναμένονται στις βορειοανατολικές και κεντροδυτικές Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης