Αμερική

Bloomberg: Σε χαμηλό 12ετίας τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

Bloomberg: Σε χαμηλό 12ετίας τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ
Τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ μειώνονται καθώς αυξάνεται η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου και εκτιμάται ότι είναι υπερδιπλάσια από τις πραγματικές ανάγκες.
Τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών, καθώς η άνθηση της εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου μειώνει την ανάγκη της χώρας να διατηρεί υψηλά αποθέματα για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε περίπτωση έλλειψης, μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΙΑ για τις πωλήσεις των τελευταίων μηνών, τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά περίπου 13 εκατομμύρια βαρέλια τους τελευταίους 4 μήνες στα 682 εκατομμύρια βαρέλια στις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή της Macquarie Capital Inc., Vikas Dwivedi, οι πωλήσεις από τα στρατηγικά αποθέματα έχουν μικρότερο αντίκτυπο από ό, τι στο παρελθόν, επειδή οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται τόσο πολλά αποθέματα.
Όπως λέει χαρακτηριστικά «χρειαζόμαστε αποθέματα έκτακτης ανάγκης τα οποία μπορούν να συγκεντρωθούν από εισαγωγές μόλις 60 ημερών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται στρατηγικά αποθέματα αργού πετρελαίου της τάξης των μόλις 300 εκατομμυρίων βαρελιών και σήμερα διαθέτουν υπερδιπλάσια.



Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Bloomberg, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου και διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων ανήλθαν στα 4,23 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου, έναντι των εισαγωγών ρεκόρ των 14,4 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα τον Νοέμβριο του 2005.
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να δημιουργούν αποθεματικό πετρελαίου μετά το εμπάργκο που τους επέβαλαν αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής την περίοδο 1973-1974.
Η κατασκευή των πρώτων επιφανειακών εγκαταστάσεων άρχισε τον Ιούνιο του 1977.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να πουλήσει άλλα 270 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα κατά την επόμενη δεκαετία, για να βοηθήσει στη μείωση του χρέους της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης