Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Λακκοτρύπης: H λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου

Λακκοτρύπης: H λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου
Τόνισε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί η σταθερότητα και η προβλεψιμότητα σε ένα περιβάλλον όπου οι  εταιρείες θα  μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Απέκλεισε κατηγορηματικά την σύνδεση της επίλυσης του Κυπριακού με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ ο υπουργός Ενέργειας της μεγαλονήσου Γιώργος Λακκοτρύπης σε συνέντευξή του στο New Europe.
«Σε καμία περίπτωση» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετικό ερώτημα και συμπλήρωσε ότι «βλέπετε ότι προχωράμε με τους γύρους αδειοδότησης, με τα ερευνητικά μας προγράμματα, με τις διαπραγματεύσεις μας για την εμπορευματοποίηση και την ανάπτυξη των ανακαλύψεών μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».
Είπε ακόμη, ότι «όσο πιο σταθερό είναι το πολιτικό ή το γεωπολιτικό περιβάλλον σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο μάλιστα στην Ανατολική Μεσόγειο,  που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια πολύ ταραχώδης περιοχή, τόσο πιο εύκολο  και προβλέψιμο είναι για τις εταιρείες να λειτουργούν.
Επομένως, η πιθανότητα ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας ή και μεταξύ άλλων χωρών που βρίσκονται σε διαμάχη θα βοηθήσει στην κατεύθυνση που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε: την σταθερότητα και την προβλεψιμότητα σε ένα περιβάλλον όπου οι  εταιρείες θα  μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης