Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Κύπρος: Έτοιμος να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση ηλεκτρισμού ο Διαχειριστής Συστήματος

Κύπρος: Έτοιμος να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση ηλεκτρισμού ο Διαχειριστής Συστήματος
Το μέγιστο της κατανάλωσης από τις αρχές Ιουλίου έφτασε τα 1.090 MW, την ώρα που το αντίστοιχο υψηλό το 2016 διαμορφώθηκε στα 1.024 MW τον Αύγουστο.
Επαρκής και έτοιμος να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση είναι ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ημέρες του καύσωνα που πλήττει την Κύπρο, όπως μεταδίδει το sigmalive.
Μιλώντας στο sigmalive ο εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Γιώργος Ασιήκαλης, ανέφερε ότι λόγω της επάρκειας που υπάρχει, οι πολίτες δεν χρειάζεται να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το σύστημα ηλεκτροδότησης.
Η ζήτηση όπως λέει, παραμένει πολύ μεγάλη, παρόλο που σήμερα (4/7) μειώθηκε κατά περίπου 50 MW, λόγω του ότι οι θερμοκρασίες άρχισαν να πέφτουν.
Εξάλλου, χθες Δευτέρα σημειώθηκε ρεκόρ επταετίας στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Συγκεκριμένα, το μέγιστο της κατανάλωσης από τις αρχές Ιουλίου έφτασε τα 1.090 MW, την ώρα που το αντίστοιχο υψηλό το 2016 διαμορφώθηκε στα 1.024 MW τον Αύγουστο.
Όσον αφορά στην ποιότητα των εγκαταστάσεων και των δικτύων, αυτή σύμφωνα με τον κ. Ασιήκαλη είναι πολύ καλή, καθώς τα δίκτυα συντηρούνται από την εποχή της χαμηλής ζήτησης, δηλαδή την άνοιξη, ώστε να είναι έτοιμα με τον ερχομό του καλοκαιριού.
Επιπλέον, τυχόν προβλήματα σε μονάδες παραγωγής που μπορεί να προκύψουν, αντιμετωπίζονται μεμονωμένα, ενώ όσο τα μηχανήματα μπορούν να διορθωθούν όντας αναμμένα, αυτό γίνεται.

Κατεχόμενα

Ερωτηθείς σχετικά με το αν λόγω του καύσωνα έχει ζητηθεί βοήθεια από τα κατεχόμενα, ο κ. Ασιήκαλης απάντησε αρνητικά.
Ωστόσο, τόνισε ότι το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένο με το μέρος του συστήματος στα κατεχόμενα, το οποίο ελέγχει το ψευδοκράτος, κάτι το οποίο έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο, εκτός κι αν δοθούν περεταίρω οδηγίες.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στα κατεχόμενα.
Όταν μας ζητήθηκε πέρσι, που υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα, συνδεθήκαμε.
Έπειτα, από τα κατεχόμενα ζήτησαν να παραμείνουν συνδεδεμένα, σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια, όπως κι έγινε», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης