Τελευταία Νέα
Αφρική

Παραδόθηκε ο υδροηλεκτρικός σταθμός στην Ακτή Ελεφαντοστού από την κινεζική Sinohydro

Παραδόθηκε ο υδροηλεκτρικός σταθμός στην Ακτή Ελεφαντοστού από την κινεζική Sinohydro
Το έργο έθεσε θεμέλια για την Κίνα και την Ακτή του Ελεφαντοστού να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
Ξεκίνησε και επίσημα χθες η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον υδροηλεκτρικό σταθμό Soubre, που χτίστηκε από την κινεζική εταιρεία Sinohydro Corporation Limited.
Ο πρωθυπουργός της Ακτής του Ελεφαντοστού, Amadou Gon Coulibaly εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ποιότητα του έργου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τους εργαζόμενους και από τις δύο χώρες.
Το έργο ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2013 και άρχισε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια στις 25 Μαΐου, περίπου οκτώ μήνες πριν από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια Sinohydro Corporation Limited, που βρίσκεται υπό την PowerChina.
Ο Πρεσβευτής της Κίνας στην Ακτή του Ελεφαντοστού Tang Weibin δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του σταθμού θα βελτιώσει σημαντικά τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, προσφέροντας στέρεες βάσεις για τις βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των ορυχείων στη χώρα.
"Το έργο έθεσε θεμέλια για την Κίνα και την Ακτή του Ελεφαντοστού να ενισχύσουν τη συνεργασία τους", δήλωσε ο Τανγκ, ο οποίος περιέγραψε τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ως βασικό επίτευγμα της διμερούς συνεργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης