Τελευταία Νέα
Ευρώπη

CSR: Η Ρωσία πρέπει να μειώσει την παρουσία της στις ενεργειακές αγορές της ΕΕ την επόμενη 20ετία

CSR: Η Ρωσία πρέπει να μειώσει την παρουσία της στις ενεργειακές αγορές της ΕΕ την επόμενη 20ετία
Το ρωσικό think tank υποστηρίζει, ότι η Ρωσία πρέπει να σκιαγραφήσει μια μακροπρόθεσμη προοπτική για τις σχέσεις της με την ΕΕ.
Η παρουσία της Ρωσίας στις ενεργειακές αγορές της ΕΕ θα πρέπει μειωθεί τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση με τίτλο «Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια - Θέσεις για την εξωτερική πολιτική και τη θέση της Ρωσίας στον κόσμο (2017-2024)» του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών (CSR) της Ρωσίας, που δημοσίευσε την Πέμπτη.
Όπως υποστηρίζει «αυτό σχετίζεται με την πολιτικοποίηση της ενεργειακής συνεργασίας, την αναζήτηση εναλλακτικών προμηθευτών και καινοτομιών στον τομέα της ενέργειας από την ΕΕ».
Συνεπεία αυτού όπως αναφέρει η έκθεση «η Ρωσία πρέπει να διαφοροποιήσει τις αγορές για τους ενεργειακούς της πόρους και των εξαγωγών της γενικότερα».
Το think-tank υποστηρίζει, ότι η Ρωσία πρέπει να σκιαγραφήσει μια μακροπρόθεσμη προοπτική για τις σχέσεις της με την ΕΕ.
Τονίζει ακόμη, ότι η Μόσχα θα πρέπει επίσης να επωφεληθεί από τους παραδοσιακά ισχυρούς διμερείς δεσμούς με τις ηγετικές χώρες της ΕΕ και να ξεπεράσει σταδιακά τις δυσκολίες στις σχέσεις με προβληματικούς εταίρους για τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης