Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Σερβία και Gazprom υπέγραψαν συμφωνία για εφοδιασμό και δίκτυο φυσικού αερίου

Σερβία και Gazprom υπέγραψαν συμφωνία για εφοδιασμό και δίκτυο φυσικού αερίου
Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η επέκταση εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου και υποδομών για την αύξηση της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου στη Σερβία.
«Οδικό Χάρτη» για την ανάπτυξη των υποδομών παροχής φυσικού αερίου στη Σερβία υπέγραψαν ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom και το υπουργείο Μεταλλείων και Ενέργειας της Σερβίας στο Βελιγράδι.
Το έγγραφο προβλέπει σειρά μέτρων για την εφαρμογή σχεδίου με στόχο την επέκταση του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στη Σερβίας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Αλεξέι Μίλερ είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούσιτς, κατά την οποία οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βαθιά τους ικανοποίηση για τις διμερείς σχέσεις τους, επισημαίνοντας τη συνεχή ανάπτυξη εταιρικής σχέσης σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης φυσικού αερίου.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιουνίου του 2017 υπογράφηκε ένα μνημόνιο για επέκταση της χωρητικότητας της εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου Banatski Dvor UGS από τα 450 στα 750 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα και το θέμα της αυξανόμενης ζήτησης για ρωσικό φυσικό αέριο στη Σερβία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom προς τη χώρα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 26ης Ιουνίου 2017 αυξήθηκαν 47,7% έναντι της ίδιας περιόδου του 2016.
Υπό το πρίσμα της αυξανόμενης ζήτησης φυσικού αερίου, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις αναπτυξιακές προοπτικές για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία.
Επίσης, ο κ. Μίλερ είχε συνάντηση εργασίας με τον γενικό διευθυντή της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της Σερβίας Srbijagas, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς, με τον οποίο εξέτασαν τις προοπτικές συνέχισης της διμερούς συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συνεργασίας τους στις εργασίες επέκτασης των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου Banatski Dvor UGS, την προώθηση της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου στα οχήματα στη Σερβία και τη συνεργασία σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο.

Αρχική δημοσίευση: 29/6/2017 09:58

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης