Ευρώπη

Sefcovic: Υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για τον Nord Stream 2 οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ

Sefcovic: Υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για τον Nord Stream 2 οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε, ότι δεν είναι απαραίτητη ειδική εντολή της ΕΕ για διαπραγματεύσεις για τον αγωγό, αλλά ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν πολλά νομικά ζητήματα.
Οι υπουργοί Ενέργειας των 28 κρατών-μελών της ΕΕ έδωσαν την έγκρισή τους στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επιδιώξει μία λύση μέσω διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία για το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την Ενέργεια Μάρος Σέφκοβιτς.
Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε, ότι δεν είναι απαραίτητη ειδική εντολή της ΕΕ για συνομιλίες σχετικά με την κατασκευή του έργου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν πολλά νομικά ζητήματα.
Ο σχεδιασμός του Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή δύο παράλληλων αγωγών φυσικού αερίου με συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 55 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.
Ο νέος αγωγός προβλέπεται να τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής του ήδη υπάρχοντος αγωγού Nord Stream, από τις ρωσικές ακτές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στις ακτές της Γερμανίας.
Η έναρξη των έργων κατασκευής έχει προγραμματιστεί εντός του τρέχοντος έτους, ωστόσο έχει καθυστερήσει λόγω των ενστάσεων της Πολωνίας, η οποία επικαλείται λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης