Ευρώπη

Στήριξη της Γαλλίας στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κύπρου δια του ΥΠΕΞ Le Drian

Στήριξη της Γαλλίας στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κύπρου δια του ΥΠΕΞ Le Drian
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τον ενεργειακό προγραμματισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τη στήριξη της Γαλλίας στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κύπρου εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian στον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τον κ. Le Drian για την παρούσα κατάσταση στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, ενόψει και της προγραμματισμένης συνάντησης της 28ης Ιουνίου στο Crans Montana.
Σχετικά με την επερχόμενη συνάντηση, ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε τη σημασία να υπάρξει πρόοδος στο Κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει πρόοδος και στα υπόλοιπα ζητήματα.
Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα, με έμφαση στην προγραμματιζόμενη γεώτρηση της TOTAL στο οικόπεδο 11.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τον ενεργειακό προγραμματισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας επίσης τον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας των δύο χωρών.
Επιπλέον, ανταλλάχθηκαν απόψεις και εξετάστηκαν τρόποι για την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως η άμυνα και η ασφάλεια, η παιδεία.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν ακόμη περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στην κατάσταση στην Συρία.
Εξάλλου, νωρίτερα χθες ο κ. Κασουλίδης είχε συνάντηση γνωριμίας με τη νέα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nathalie Loiseau, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανασκόπηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και το μέλλον της Ένωσης σε συνάρτηση με το Brexit.
Ο κ. Κασουλίδης πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου της Γαλλίας Philippe Etienne.
Τέλος, ο κ. Κασουλίδης είχε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της TOTAL, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση του προγράμματος γεώτρησης της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης