Ευρώπη

Ο ΤΑΡ θα εισφέρει 1 δισ. ευρώ στην Αλβανική οικονομία δηλώνει ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ

Ο ΤΑΡ θα εισφέρει 1 δισ. ευρώ στην Αλβανική οικονομία δηλώνει ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ
Ο Αλβανός υπουργός προέβλεψε, ότι κατά την τελευταία περίοδο κατασκευής του έργου θα υπάρξουν ευκαιρίες απασχόλησης για 5.000 έως 7.000 άτομα.
Το έργο του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ θα ενισχύσει την αλβανική οικονομία με ένα ποσό ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ μέσω επενδύσεων, κατασκευών, άλλων έργων και δευτερευουσών υποδομών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας Ilir Bejtja μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ξεκινήσει ήδη η εγκατάσταση σωληνώσεων σε τρία διαφορετικά σημεία στην αλβανική επικράτεια, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2018.
Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η κατασκευή δύο σταθμών συμπίεσης φυσικού αερίου, ενώ αναμένεται η αδειοδότηση για την έναρξη της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού στην παραλία του Φιέρι.
Ο Bejtja τόνισε, ότι τα έργα αυτά αποφέρουν έσοδα στην αλβανική οικονομία, ενώ έχουν κινητοποιήσει επενδύσεις από αλβανικές επιχειρήσεις.
Επεσήμανε ακόμη, ότι στα έργα κατασκευής του αγωγού απασχολούνται 2.000 άτομα, εκ των οποίων το 90% είναι Αλβανοί και συμπλήρωσε ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να φθάσει και τις 3.000 ή και περισσότερα ακόμη σε μακροπρόθεσμη βάση.
Ο Αλβανός υπουργός προέβλεψε, ότι κατά την τελευταία περίοδο κατασκευής του έργου θα υπάρξουν ευκαιρίες απασχόλησης για 5.000 έως 7.000 άτομα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί το έργο, με την λειτουργία του αγωγού θα ασχολούνται περίπου 700 μόνιμοι υπάλληλοι.
Ωστόσο, από τα 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που θα διέρχονται σε πρώτη φάση από τον αγωγό, η Αλβανία όπως είπε, θα αγοράζει μόνο 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, αποκλειστικά για τη λειτουργία του θερμοηλεκτρικού σταθμού Vlora.

Αρχική δημοσίευση: 26/6/2017 10:26

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης