Ευρώπη

Miller: Η Gazprom δέχεται προτάσεις από ευρωπαϊκές χώρες για επέκταση του Turkish Stream

Miller: Η Gazprom δέχεται προτάσεις από ευρωπαϊκές χώρες για επέκταση του Turkish Stream
«Προς το παρόν υπάρχουν προτάσεις για τη διαδρομή του αγωγού, αλλά δεν υπάρχει αποκλειστικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας.
Η Gazprom δέχεται προτάσεις από ευρωπαίους πελάτης της για την επέκταση του υπό κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, δήλωσε σήμερα (23/5) ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ μιλώντας στον τ/σ Rossiya-24, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τις χώρες αυτές.
Συμπλήρωσε δε, ότι οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση του αγωγού δεν προβλέπουν αποκλειστικούς όρους.
«Προς το παρόν υπάρχουν προτάσεις για τη διαδρομή του αγωγού, αλλά δεν υπάρχει αποκλειστικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Μίλερ.
Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού τόνισε, ότι οι απαιτήσεις για φυσικό αέριο στην Ευρώπη αυξάνονται και συμπλήρωσε ότι «ο αγωγός Turkish Stream θα εξασφαλίσει αναμφισβήτητα την αξιοπιστία του εφοδιασμού με φυσικό αέριο σε αυτές τις χώρες».
Η ελβετική εταιρεία Allseas ξεκίνησε για λογαριασμό της Gazprom στις 7 Μαΐου την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού κοντά στις ρωσικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Ο αγωγός αποτελείται από δύο παράλληλα τμήματα, το ένα εκ των οποίων προορίζεται για την τουρκική αγορά και το δεύτερο για μελλοντικές προμήθειες φυσικού αερίου σε χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Κάθε τμήμα θα έχει μεταφορική χωρητικότητα 15,75 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.
Το συνολικό κόστος κατασκευής του αγωγού υπολογίζεται να ανέλθει στα 11,4 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης