Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Putin: Στόχος του αγωγού Nord Stream 2 η προώθηση της ανάπτυξης της ενεργειακής αγοράς

Putin: Στόχος του αγωγού Nord Stream 2 η προώθηση της ανάπτυξης της ενεργειακής αγοράς
Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε, ότι «ο αγωγός δεν ανήκει σε κανέναν» και ότι στόχος είναι «να προωθήσει την ανάπτυξη της αγοράς ενέργειας».
Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι ένα καθαρά εμπορικό έργο, που έχει όλες τις πιθανότητες επιτυχίας, δήλωσε σήμερα (22/6) ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντηση του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Shell, Μπεν Φαν Μπέρντεν.
«Όσον αφορά τα σχέδιά μας, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού Nord Stream 2, έχει σίγουρα όλες τις πιθανότητες επιτυχίας» δήλωσε ο Πούτιν σπεύδοντας να τονίσει ότι «είναι ένα καθαρά εμπορικό σχέδιο».
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε ακόμη, ότι «ο αγωγός Nord Stream 2 δεν ανήκει σε κανέναν» και συμπλήρωσε, ότι «πρέπει να εξηγηθεί σε όλους τους εταίρους και να γίνει κατανοητό, ότι ο αγωγός αυτός θα πρέπει να προωθήσει την ανάπτυξη της αγοράς ενέργειας».
Ο Πούτιν είπε ακόμη, ότι οι εταίροι της Ρωσίας μπορούν να προμηθευτούν ενεργειακούς πόρους από άλλες πηγές, σημειώνοντας ότι «εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα, την εφοδιαστική ικανότητα και την τιμή όλων αυτών των πηγών».
Επεσήμανε ακόμη, ότι «ο διάλογος με όλους τους εταίρους μας πρέπει να είναι υπομονετικός και σε πολύ φιλικό πνεύμα».
Καταλήγοντας τόνισε, ότι «ο αγωγός Nord Stream 2 συνδέεται με τις προοπτικές αύξησης της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, την ώρα που παρατηρείται ταυτόχρονη μείωση της παραγωγής φυσικού αερίου στην περιοχή, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ευρώπη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης