Περιβάλλον

Σκουρλέτης: Συστατικό της ανάπτυξης της χώρας η ορθή διαχείριση των αποβλήτων

Σκουρλέτης: Συστατικό της ανάπτυξης της χώρας η ορθή διαχείριση των αποβλήτων
Όπως έκανε γνωστό, προωθείται η υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για τη διαχείριση των αποβλήτων με όλα τα διαθέσιμα μέσα και εργαλεία.
«Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων είναι συστατικό της ανάπτυξης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά την έναρξη των εργασιών του 5ου διεθνούς συνεδρίου για τη βιώσιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων και ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση το προσεχές διάστημα.
Όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης από το βήμα του συνεδρίου που διεξάγεται στο Ζάππειο, στόχος της κυβέρνησης είναι μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών, επισημαίνοντας ότι πλέον «οι προϋποθέσεις υπάρχουν».
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της κυκλικής οικονομίας και της καλής συνεργασίας της κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως έκανε γνωστό, προωθείται η υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για τη διαχείριση των αποβλήτων με όλα τα διαθέσιμα μέσα και εργαλεία, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα διαθέτει προοπτική, όραμα, και κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό», προκειμένου να λειτουργήσουν ως ένα εφαλτήριο για την ανάπτυξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης