Περιβάλλον

Αίτημα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην Κομισιόν για οικονομική υποστήριξη των Αναργύρων

Αίτημα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην Κομισιόν για οικονομική υποστήριξη των Αναργύρων
Ο Περιφερειάρχης Θέοδωρος Καρυπίδης με επιστολή του στην Επίτροπο Κρέτσου ζητάει την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ προς τον πληγέντα οικισμό.
Αίτημα υποστήριξης από το ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ στην πληγείσα περιοχή των Αναργύρων έστειλε στην Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης «με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να μεταφέρω προς εσάς, που εκπροσωπείτε τον ύψιστο θεσμό της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη συνοχή και την αλληλεγγύη, την αγωνιώδη επίκληση όλων των κατοίκων, αλλά και των αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής μας να συνδράμετε, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κάθε άλλο οικονομικό μέσο, με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό στις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από μία μείζονα φυσική καταστροφή, όπως η κατολίσθηση της 10ης Ιουνίου, στην περιοχή και στο Ορυχείο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας».
Εν τω μεταξύ, ο κ. Καρυπίδης ανακοίνωσε σήμερα (20/6), ότι 30 και πλέον οικογένειες των Αναργύρων Φλώρινας τα σπίτια των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατοίκηση, θα πάρουν επίδομα ενοικίου.

Αρχική δημοσίευση: 20/6/2017 10:01

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης