Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Σουηδία: Ψήφισε για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2045

Σουηδία: Ψήφισε για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2045
Η Σουηδία λαμβάνει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς της από υδροηλεκτρική και πυρηνική ενέργεια
Την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα μέχρι το 2045, βάζει στόχο η Σουηδία, σύμφωνα με νόμο που εγκρίθηκε στο κοινοβούλιο.
Μόνο οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες δεν συμμετείχαν στη διαβούλευση.
Η νομοθεσία, η οποία θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018, θεσπίζει ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο Κλιματικής για το Κλίμα και ένα τετραετή κύκλο για την ενημέρωση του εθνικού σχεδίου δράσης για το κλίμα.
«Για να μπορέσει η Σουηδία να συνεχίσει να έχει ηγετικό ρόλο στη μετάβαση σε μια έξυπνη κλιματική κοινωνία, χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη και σταθερή πολιτική για το κλίμα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κόμματος Πρασίνων, Στίνα Μπέργκστρομ. «Αυτό καταφέραμε τώρα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική", η σκανδιναβική χώρα καθίσταται η πρώτη που αναβαθμίζει σημαντικά τις κλιματικές φιλοδοξίες της, υπό το πρίσμα της διεθνούς συμφωνίας για το κλίμα που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015.
Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη Συμφωνία του Παρισιού, η νομοθεσία υπογραμμίζει την αυξανόμενη διαφορά πολιτικής που χωρίζει τις δύο πλευρές του Ατλαντικού όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.
Η Σουηδία λαμβάνει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς της από υδροηλεκτρική και πυρηνική ενέργεια, οπότε η πολιτική της για το κλίμα επικεντρώνεται στο να καταστούν πιο «πράσινες» οι μεταφορές, προωθώντας τα βιοκαύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης