Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Γερμανία και Καλιφόρνια ενώνουν τις δυνάμεις τους για το περιβάλλον

Γερμανία και Καλιφόρνια ενώνουν τις δυνάμεις τους για το περιβάλλον
Συμφωνία για κοινή προσέγγιση Γερμανίας με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Edmund Brown
Η Γερμανία θα συνεργαστεί με την Καλιφόρνια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μετά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και η οικονομικά μεγαλύτερη αμερικανική πολιτεία θα υποστηρίξουν το έργο της "συμμαχίας" για το κλίμα, που περιλαμβάνει πόλεις, περιφερειακές κυβερνήσεις και κράτη, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Barbara Hendricks, σύμφωνα με το Reuters.
"Δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους χωρίς την εμπλοκή των τοπικών και περιφερειακών κοινοτήτων, κάτι που έγινε ακόμη πιο σαφές μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα", δήλωσε η Hendricks μετά από συμφωνία για κοινή προσέγγιση με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Edmund Brown στο Σαν Φρανσίσκο.
"Η Καλιφόρνια και η Γερμανία ενώνουν τους παγκόσμιους ηγέτες στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την υπαρξιακή απειλή της εποχής μας", δήλωσε ο Brown.
Η κ. Hendricks δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι οι πόλεις, οι κοινότητες και οι περιφέρειες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διάσκεψη για την αλλαγή του κλίματος του ΟΗΕ στη Βόννη τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης