Περιβάλλον

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις 15/6 στο ΥΠΕΝ ανήγγειλαν οι ρητινοκαλλιεργητές Εύβοιας

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις 15/6 στο ΥΠΕΝ ανήγγειλαν οι ρητινοκαλλιεργητές Εύβοιας
Ζητούν συνάντηση για τα προβλήματα του κλάδου και την επίλυσή τους.
Την έκπληξή του εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την απόφαση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στο υπουργείο.
Όπως αναφέρεται, το υπουργείο ανταποκρίθηκε στο από 18/1/2017 αίτημα του Σωματείου για συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και να διερευνηθεί η επίλυσή τους και πραγματοποιήθηκε στις 9/2/2017 συνάντηση με άμεσους συνεργάτες του αναπληρωτή ΥΠΕΝ, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του τελευταίου.
Το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας απηύθυνε εκ νέου  αίτημα συνάντησης με τον αναπληρωτή ΥΠΕΝ και μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, επιμένοντας σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, την 15η Ιουνίου 2017. Όπως αναφέρεται, με δεδομένο ότι εκείνη την ημέρα ο κ. Φάμελλος θα βρίσκεται στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, αντιπροτάθηκε στο Σωματείο η μετάθεση της συνάντησης για την Παρασκευή 09-6-2017 ή εναλλακτικά στις 12-6-2017.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο πρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Γεωργαντζής ενημέρωσε τηλεφωνικώς για την άρνηση του Σωματείου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό, καθώς  και την πρόθεση των ρητινοκαλλιεργητών να μεταβούν στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, προβαίνοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του υπουργείου.
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει, ότι «αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στάση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας, την οποία θεωρούμε αδικαιολόγητη και ακραία» και προσθέτει ότι «πρόκειται για στάση που δεν συμβάλλει στη συζήτηση των αιτημάτων του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός, ότι το ΥΠΕΝ δεν προτίθεται να λάβει κανένα μέτρο, που να θίγει τα συμφέροντα των ρητινοκαλλιεργητών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης