Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ευθεία κόντρα Michael Bloomberg προς Trump - Προσφέρει 15 εκ. δολ. για την κλιματική αλλαγή

Ευθεία κόντρα Michael Bloomberg προς Trump - Προσφέρει 15 εκ. δολ. για την κλιματική αλλαγή
"Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Ουάσινγκτον για να μας σταματήσει" είπε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Michael Bloomberg υποσχέθηκε να καταβάλει 15 εκατομμύρια δολάρια, το αμερικανικό μερίδιο των συνεισφορών στην Παγκόσμια Συμφωνία για το Κλίμα, μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να αποχωρήσει από τη συμφωνία.
Τα χρήματα πρόκειται να συγκεντρωθούν από την Bloomberg Philanthropies, με τη βοήθεια ενός μη ανακοινωθέντος αριθμού άλλων παραγόντων.
"Οι Αμερικανοί δεν αποχωρούν από τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού", δήλωσε ο Michael Bloomberg σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του φιλανθρωπικού ιδρύματος.
"Ακριβώς το αντίθετο - προχωρούμε μπροστά".
"Οι ΗΠΑ θα εκπληρώσουν τη δέσμευσή στο Παρίσι, και μέσω μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ αμερικανικών πόλεων, κρατών και επιχειρήσεων, θα επιδιώξουμε να παραμείνουμε στη διαδικασία της Συμφωνίας των Παρισίων", πρόσθεσε, σύμφωνα με την Telegraph.
Ο Bloomberg, του οποίου η καθαρή περιουσιακή αξία υπολογίζεται σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια, θεωρείται ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος των ΗΠΑ.
"Οι Αμερικανοί θα τιμήσουν και θα εκπληρώσουν τη Συμφωνία των Παρισίων - και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Ουάσινγκτον για να μας σταματήσει", είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης