Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Reuters: Γαλλία και Ινδία συνασπίζονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Reuters: Γαλλία και Ινδία συνασπίζονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μακρόν, δήλωσε ότι "η προστασία του περιβάλλοντος και της μητέρας-πλανήτη είναι ένα άρθρο πίστης"
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και o Iνδός πρωθυπουργός Νάρεντρα Μόντι δήλωσαν σήμερα -λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των Η.Π.Α από τη συμφωνία του Παρισιού- ότι οι χώρες τους θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος.
Ο Μόντι, του οποίου η χώρα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός εκπομπών αερίων στον κόσμο, δήλωσε χθες (2/6/2017) ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συμφωνία, ενώ επίσης, ο Μακρόν δήλωσε ότι η συμφωνία του Παρισιού το 2015 είναι μη αναστρέψιμη παρά την απόφαση του προέδρου Donald Trump να αποσυρθεί.
Σήμερα στο Παρίσι, σύμφωνα με το Reuters, ο Μόντι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μακρόν, δήλωσε ότι "η προστασία του περιβάλλοντος και της μητέρας-πλανήτη είναι ένα άρθρο πίστης".
"Είμαστε και οι δύο πεπεισμένοι ότι οι χώρες μας πρέπει να κάνουν πολλά για την οικολογική και περιβαλλοντική μετάβαση και την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη", δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα υπερβεί τις δεσμεύσεις της στο Παρίσι.

Επίσκεψη Μακρόν στην Ινδία για τη Διεθνή Ηλιακή Συμμαχία

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης, ότι σχεδιάζει επίσκεψη στην Ινδία πριν από το τέλος του έτους για μια πρώτη σύνοδο κορυφής της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν το Νέο Δελχί και το Παρίσι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το κλίμα του Παρισιού.
Ο Μακρόν δήλωσε ότι η συμμαχία θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα μέτρα υπέρ της ηλιακής ενέργειας και θα δεσμεύσει τις εταιρείες και των δύο εθνών.
Η συμμαχία επιδιώκει να κινητοποιήσει περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2030 και να φέρει κοντά πάνω από 100 χώρες πλούσιες σε ηλιακή ενέργεια για να διοχετεύουν ηλιακή ενέργεια σε άλλες φτωχότερες ενεργειακά χώρες του πλανήτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης