Περιβάλλον

Tillerson: Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

tags :
Tillerson: Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου
«Αυτό έγινε χωρίς τη συμφωνία του Παρισιού και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουμε τις προσπάθειές μας» δήλωσ ο Rex Tillerson
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Rex Tillerson.
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει ότι οι ΗΠΑ έχουν πετύχει έναν φανταστικό απολογισμό αναφορικά με τις δικές τους εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να νιώθουμε υπερηφάνεια» επισήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, σε δηλώσεις του στοτο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Αυτό έγινε χωρίς τη συμφωνία του Παρισιού» που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2015 από 195 χώρες, σημείωσε ο Rex Tillerson και «δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουμε τις προσπάθειές μας με στόχο τη μείωση αυτών των εκπομπών στο μέλλον».
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να «κρατήσει στο μυαλό της αυτήν την προοπτική».
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου εκτελούσε χρέη διευθύνοντος συμβούλου του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil, φημολογείται πως αντιτίθετο στην απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμωνία του Παρισιού, ενώ η απουσία του ήταν αισθητή χθες Πέμπτη από τον Λευκό Οίκο όταν ο Trump ανακοίνωνε την απόφασή του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης