Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

ΕΕ και Κίνα στηρίζουν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

tags :
ΕΕ και Κίνα στηρίζουν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
H EE και η Κίνα θα έχουν συνομιλίες την Πέμπτη 1/6 και την Παρασκευή2/6 στις Βρυξέλλες
Στήριξη στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιμακή αλλαγή θα παρέχουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα θα στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβει ο Donald Trump, δήλωσε σήμερα 31/5/2017 υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Θα εκδώσουμε μια κοινή δήλωση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα, που καταγράφουν από τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα επιβεβαιώσουν ότι θα εφαρμόσουν τη συμφωνία» επισήμανε ο αξιωματούχος.
H EE και η Κίνα θα έχουν συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή στη βελγική πρωτεύουσα με στόχο να ενισχύσουν τους δεσμούς τους ενώπιον της αβεβαιότητας που προκαλεί ο Trump, ιδίως στο θέμα του κλίματος.
Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους προτίθεται να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού, ο ίδιος ωστόσο σε ένα tweet που έστειλε σήμερα περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι θα κοινοποιήσει την απόφασή του «εντός των επόμενων ημερών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης