Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Στους φιναλίστ για τα ευρωπαϊκά βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας η Τήλος

Στους φιναλίστ για τα ευρωπαϊκά βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας η Τήλος
Έως τέλος Ιουνίου η εγκατάσταση του υβριδικού συστήματος παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
Έως τα τέλη Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχει εγκατασταθεί στην Τήλο το καινοτόμο, υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), που στοχεύει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- στην πλήρη κάλυψη των αναγκών του νησιού.
Οι πρώτες δοκιμές λειτουργίας του συστήματος θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο.
Στο μεταξύ, ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Ιουνίου η ψηφοφορία για τα βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας της Ε.Ε., στα οποία το ελληνικό νησί έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ στην κατηγορία "Ενεργειακά Νησιά".
Το πρώτο βραβείο θα είναι χρηματικό ποσό (20.000 ευρώ), το οποίο οι δημοτικές αρχές θα διαθέσουν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συλλεκτών στον προσφυγικό καταυλισμό που φιλοξενεί το ακριτικό νησί.
Οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (ΑΕΙ Πειραιά-ΤΤ, επικεφαλής του συγκεκριμένου ερευνητικού έργου "TILOS - Horizon 2020"), ενώ τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 20 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εργασιών του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ευρώπη σε θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW (EU Sustainable Energy Week).
Στο έργο TILOS συμμετέχουν 13 εταίροι από επτά χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Σουηδία, Ιταλία και Ισπανία), με επικεφαλής το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με μεταπτυχιακά προγράμματα, η ΔΕΔΔΗΕ, οι εταιρίες Eunice και Eurosol, και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε περισσότερα από 15 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 11 εκατ. προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης