Περιβάλλον

Macron στον Trump: Προς το συμφέρον των ΗΠΑ η υποστήριξη της Συμφωνίας του Παρισιού

Macron στον Trump: Προς το συμφέρον των ΗΠΑ η υποστήριξη της Συμφωνίας του Παρισιού
Ο Γάλλος πρόεδρος, δεν θέλησε να διακινδυνεύσει μία πρόβλεψη για την απόφαση του προέδρου Τραμπ
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πως επιβάλλεται τόσο για την φήμη όσο και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, να υποστηρίξει την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή, η Γαλλία θα εξακολουθήσει ν' ασκεί πιέσεις, αλλά και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ζητήματα που άπτονται της αλλαγής του κλίματος, δήλωσε ο Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος, δεν θέλησε να διακινδυνεύσει μία πρόβλεψη για την απόφαση του προέδρου Τραμπ αναφορικά με την στάση που θα τηρήσουν οι ΗΠΑ στην εφαρμογή ή μη της Συμφωνίας του Παρισιού.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι ρεαλιστής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν εντός του πλαισίου εφαρμογής της αναφερόμενης συμφωνίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι: Το κύριο πρόβλημα που προέκυψε στις συζητήσεις είναι οι πολιτικές για το περιβάλλον

«Είχαμε πραγματική συζήτηση. Κύριο πρόβλημα που προέκυψε, είναι οι πολιτικές για το περιβάλλον», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την λήξη του G7 στην Ταορμίνα της Σικελίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης