Περιβάλλον

Επίκειται παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Επίκειται παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες
Η παράταση που αναμένεται να δοθεί για την υποβολή των αντιρρήσεων, υπολογίζεται πως θα είναι για περίπου 20 μέρες μέχρι ένα μήνα
Το ΥΠΕΝ θα προχωρήσει σε εναλλακτικές διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο απρόσκοπτα γίνεται η κατάρτιση των δασικών χαρτών, ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει το ΣτΕ.
Αυτό σημειώνει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος", όπου τονίζεται ότι το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος ετοιμάζει Προεδρικό Διάταγμα, στο οποίο θα αποσαφηνίζονται τα κόκκινα σημεία των οικιστικών πυκνώσεων, προσδοκώντας με αυτό τον τρόπο να πάρει το πράσινο φως του Συμβουλίου της Επικράτειας.
Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί και μια μικρή παράταση, πέραν της 12ης Ιουνίου, ούτως ώστε να προλάβει το σύνολο των πολιτών να καταθέσει τις αντιρρήσεις του.
Οπως σημειώνει η εφημερίδα:
"Προτεραιότητα στην ατζέντα του κ. Φάμελλου αποτελεί η εύρεση λύσης στο θέμα των οικιστικών πυκνώσεων. Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο προβλέπει πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Μια διαδικασία δηλαδή αντίστοιχη με ό,τι ισχύει στο νέο νόμο των αυθαιρέτων για το Πράσινο Ταμείο, τον οποίο και περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.
O πονοκέφαλος των οικιστικών πυκνώσεων δημιουργήθηκε όταν προσέφυγαν στο ΣτΕ η ΠΕΔΔΥ και το ΓΕΩΤΕΕ. Ο εισηγητής του ΣτΕ έχει προτείνει να κριθεί αντισυνταγματική η Υπουργική Απόφαση, με την αιτιολογία ότι η οικιστική αξιοποίηση των δασικού χαρακτήρα εκτάσεων δεν συνιστά λόγο υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος που θα δικαιολογούσε τη μεταβολή του προορισμού τους. Παράλληλα, η εξαίρεση των εν λόγω εκτάσεων από τους δασικούς χάρτες δεν συνιστά ούτε πρόσφορο μέτρο για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων.
Οσον αφορά την πολυπόθητη παράταση που αναμένεται να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την υποβολή των αντιρρήσεων, υπολογίζεται πως θα είναι για περίπου 20 μέρες μέχρι ένα μήνα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης