Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Υψηλής ποιότητας τα νερά των ελληνικών θαλασσών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος

Υψηλής ποιότητας τα νερά των ελληνικών θαλασσών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος
Σύμφωνα με την έκθεση, το 97,7% των παράκτιων υδάτων κολύμβησης πληρούσε τουλάχιστον τα ελάχιστα στάνταρ για την ποιότητα του νερού.
Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των ελληνικών παραλιών στην ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, σε ό,τι αφορά την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.
Σύμφωνα με την έκθεση, το 97,7% των παράκτιων υδάτων κολύμβησης -από τα 1.542 δείγματα του νερού από ελληνικές παραλίες τα οποία εξετάστηκαν το 2016- πληρούσε τουλάχιστον τα ελάχιστα στάνταρ για την ποιότητα του νερού.
Στο 97% των δειγμάτων μάλιστα, η ποιότητα του νερού χαρακτηρίστηκε εξαιρετική, στο 0,6% καλή και στο 0,1% ικανοποιητική.
Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο 2,3%, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να κριθεί η ποιότητα του νερού, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.
Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση, σε ό,τι αφορά την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.
Πρώτο στη σχετική κατάταξη βρίσκεται το Λουξεμβούργο, το οποίο ωστόσο διαθέτει μόλις 11 μέρη στα οποία μπορεί να κολυμπήσει κανείς, όλα σε λίμνες, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης.
Το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν από το Λουξεμβούργο (100%) έλαβαν την ανώτατη βαθμολογία.
Στην δεύτερη και την τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκονται η Κύπρος και η Μάλτα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης