Περιβάλλον

Στο Γουδί έως το 2021 το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, βάσει του project «Νέα Αθήνα»

Στο Γουδί έως το 2021 το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, βάσει του project «Νέα Αθήνα»
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων και των διαγωνισμών ανάθεσης των έργων το 2018, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις να είναι έτοιμες το αργότερο το 2021
Την κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού και τη μεταφορά του μέχρι το 2021 στο Γουδί περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο ανάπλασης Νέα Αθήνα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του σήμερα 24/5/2017 στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Το εν λόγω project προβλέπει επίσης τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, την ανάπλαση της περιοχής του Ελαιώνα και τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου από τον Λυκαβηττό μέχρι και τις προσφυγικές πολυκατοικίες επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Το σχέδιο Νέα Αθήνα προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, την κατεδάφιση της Λεωφόρου και της μεταφοράς του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή που δεν θα βρίσκεται όμως στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου. Tη δημιουργία ταυτόχρονα όμως και φορέα διαχείρισης για τη μεταφορά των στρατοπέδων του Υπουργείου Άμυνας ώστε να γίνει αληθινό Μητροπολιτικό Πάρκο, κι όχι στα χαρτιά, ανοιχτό στους πολίτες.
Τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στην Αλεξάνδρας, από τον Λυκαβηττό ως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και τέλος την ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό με τη δημιουργία χώρου κι εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο.
«Πρόκειται για φιλόδοξο σχεδιασμό, που απαιτεί εκτός από πολιτική βούληση που έχουμε και προσεκτικές κινήσεις, προσεκτικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μελετημένα και στοχευμένα. ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, ώστε μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί».
Βάσει του σχεδιασμού, μέχρι το 2021 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις και η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη.
«Πρόκειται για ένα project που την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μην ξεχνώντας και την επαγγελματική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης