Περιβάλλον

Bloomberg: Οι αμερικανικές αρχές μηνύουν τη Fiat Chrysler για παραβιάσεις εκπομπών ντίζελ

Bloomberg: Οι αμερικανικές αρχές μηνύουν τη Fiat Chrysler για παραβιάσεις εκπομπών ντίζελ
Η καταγγελία έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να γεφυρώσουν ένα χάσμα μεταξύ της εταιρείας και των ρυθμιστικών αρχών   
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη κατά της Fiat Chrysler Automobiles, ισχυρίζοντας ότι οι κινητήρες ντίζελ και τα SUV εξοπλίστηκαν με παράνομο λογισμικό που τους επέτρεψε να περάσουν εργαστηριακές δοκιμές εκπομπών.
Η καταγγελία που κατατέθηκε την Τρίτη (23 Μαΐου 2017)υποστηρίζει ότι σχεδόν 104.000 οχήματα με κινητήρες 3.0D EcoDiesel εξοπλίστηκαν με λογισμικό που έκαναν τα συστήματα ελέγχου εκπομπών των οχημάτων, να λειτουργούν διαφορετικά και λιγότερο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια ορισμένων συνθηκών οδήγησης, σύμφωνα με δήλωση του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).
Η εταιρεία εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι «επανεξετάζει επί του παρόντος την καταγγελία, αλλά είναι απογοητευμένη» επειδή η αγωγή έχει κατατεθεί.
"Η εταιρεία σκοπεύει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ειδικά ενάντια σε κάθε ισχυρισμό ότι συμμετείχε σε οποιοδήποτε σκόπιμο σχέδιο για την εγκατάσταση ειδικών συσκευών για να «ξεγελάσει» τις δοκιμές εκπομπών στις ΗΠΑ", σύμφωνα με τη δήλωση.
Αυτό δημιουργεί μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Fiat Chrysler, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Η κυβέρνηση επιδιώκει πολιτικές κυρώσεις για πιθανές παραβιάσεις του νόμου για καθαρό περιβάλλον, σύμφωνα με την EPA, η οποία ανέφερε ότι η καταγγελία της κατατέθηκε την Τρίτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντιτρόιτ.
Η καταγγελία έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να γεφυρώσουν ένα χάσμα μεταξύ της εταιρείας και των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τη φύση των βαθμονομήσεων εκπομπών που χρησιμοποιήθηκαν για τα SUVs Jeep Grand Cherokee 2014-2016 και τα Ram Pick Ups 1500 με κινητήρες ντίζελ.
Οι εκπομπές ντίζελ της Fiat Chrysler είναι επίσης αντικείμενο ποινικής έρευνας στις ΗΠΑ.
Η Volkswagen αντιμετώπισε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν αναγνώρισε το 2015 ότι περίπου 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παγκοσμίως εξοπλίστηκαν με τις αποκαλούμενες συσκευές μείωσης ρύπων και ενσωματωμένους αλγόριθμους που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές εκπομπών.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να δαπανήσει πάνω από 24,5 δις. δολάρια στη Βόρεια Αμερική για να διευθετήσει νομικές αξιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και ποινικών υποθέσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι από την αμερικανική κυβέρνηση, και να αγοράσουν πίσω ή να επισκευάσουν περίπου 560.000 οχήματα.
Σε αντίθεση με τη VW, η Fiat Chrysler διαβεβαίωσε σθεναρά ότι δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τις αμερικανικές αρχές.



Πηγή:wwww.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης