Περιβάλλον

Οι ποταμοί και οι σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης υδάτων σε ημερίδα στα Τρίκαλα

Οι ποταμοί και οι σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης υδάτων σε ημερίδα στα Τρίκαλα
Οπως υπογράμμισε ο ειδικός γραμματέας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιάκωβος Γκανούλης, το νερό σαν αγαθό πρέπει να μοιράζεται με τον ίδιο τρόπο και τα οφέλη του να αντανακλούνται σε όλους τους πολίτες
«Το νερό είτε μέσα από τα αστικά ποτάμια, είτε για την άρδευση στη γεωργία, ή για πόσιμο νερό, ή για τη ρύπανση, είναι ένα ενιαίο μέσο, και ενιαίο αγαθό, το οποίο θα πρέπει να το διαχειριζόμαστε συντονισμένα», υπογράμμισε ο ειδικός γραμματέας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιάκωβος Γκανούλης.
Ο κ.Γκανούλης απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στην ημερίδα με τίτλο «Ποταμοί της Πόλης, Ζωής Ευεργέτες: Σύγχρονες Πρακτικές Διαχείρισης», που διοργανώνεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.
Οπως είπε ο κ. Γκανούλης, δεν μπορεί ένας δήμος να αποφασίζει για ένα αστικό ποτάμι, για το νερό που κυλάει μέσα από την πόλη του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ένα διαχειριστικό σχέδιο που έχει κάνει η Πολιτεία, η Περιφέρεια ή κάποιος οργανισμός.
Συνεπώς, πρόσθεσε, ξεκινώντας από τον κεντρικό σχεδιασμό, θα πρέπει να φτάσουμε τοπικά, ούτως ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά και με διαβούλευση, έτσι ώστε "το νερό σαν αγαθό να μοιράζεται με τον ίδιο τρόπο και τα οφέλη του να αντανακλούνται σε όλους τους συμπολίτες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης