Περιβάλλον

Η ΕΕ χρηματοδοτεί με 389,6 εκατομμύρια ευρώ 144 περιβαλλοντικά έργα στην Ευρώπη

Η ΕΕ χρηματοδοτεί με 389,6 εκατομμύρια ευρώ 144 περιβαλλοντικά έργα στην Ευρώπη
Κονδύλια θα διατεθούν στην Ελλάδα για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης στους Δήμους.
Συνολικά 398,6 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν σε 144 βιώσιμα περιβαλλοντικά έργα σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από τα χρήματα αυτά τα 222,7 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη της μετάβασης των κρατών-μελών σε ένα πιο βιώσιμο και χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα μέλλον και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή.
Έργα που χρηματοδοτήθηκαν το 2016 περιλαμβάνουν την αγορά φορτηγών με χαμηλές εκπομπές άνθρακα στο Βέλγιο, την τεχνολογία για τον πιο αποτελεσματικό καθαρισμό των λυμάτων στην Ιταλία και ένα σχέδιο για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης στις πόλεις της Ελλάδας.
Από το συνολικό πακέτο, περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν, για να διασφαλιστεί ότι η ΕΕ θα πετύχει τους στόχους δράσης για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030.
Ο Επίτροπος για την Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια Miguel Arias Cañete δήλωσε, ότι «με την συμφωνία του Παρισιού να έχει τεθεί σε ισχύ, θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε στην εκπλήρωση των υποσχέσεών μας.
Τα έργα αυτά θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση καινοτόμων λύσεων και τη διάδοση των βέλτιστων πρακτικών για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε ολόκληρη την ΕΕ.
Με τον τρόπο αυτό θα στηρίξουμε την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού στην ΕΕ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης