Περιβάλλον

Η Σκωτία επενδύει 55 εκατ. δολ. σε έργα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Η Σκωτία επενδύει 55 εκατ. δολ. σε έργα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
Τα έργα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στα Shetland και δίκτυα θέρμανσης χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε Stirling, Dundee, Clydebank και Glenrothes
Ο πρώτος Υπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, ανακοίνωσε έργα άνω των 43 εκατ. λιρών (55,7 εκατ. δολάρια).  σε υποδομές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Η χρηματοδότηση - η οποία συνοδεύεται από τουλάχιστον 43 εκατ. στερλίνες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα - θα διανεμηθεί σε 13 έργα στη Σκωτία.
Σύμφωνα με το CNBC τα έργα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στα Shetland και δίκτυα θέρμανσης χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε Stirling, Dundee, Clydebank και Glenrothes.
"Τα έργα αυτά έχουν μεγάλες δυνατότητες να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την αλλαγή του κλίματος και να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", ανέφερε ο Sturgeon σήμερα Τετάρτη 10/5/12017.
"Θα έχουν επίσης οικονομικά οφέλη - από πλευράς εξοικονόμησης και θέσεων εργασίας - σε περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα".
Ο Sturgeon ανακοίνωσε ότι το σχέδιο  για την κατανάλωση ενέργειας της Σκωτίας έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία δέκα χρόνια.
Αυτό είχε βοηθήσει τη Σκωτία να υπερβεί το στόχο της για το 2020 για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας  και να τον υλοποίηση κατά έξι χρόνια νωρίτερα.
"Είμαστε αποφασισμένοι να επωφεληθούμε από αυτή την επιτυχία και επιδιώκουμε τώρα να δούμε ένα νέο στόχο μέσω του σχεδίου Ενεργειακής Στρατηγικής για το 50% της ενεργειακής κατανάλωσής μας - θερμότητα, μεταφορές και ηλεκτρική ενέργεια - που πρέπει να καλύψουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030".
Οι ανακοινώσεις του Sturgeon ήταν ευπρόσδεκτες από τις περιβαλλοντικές ομάδες. "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ακούσουμε ότι ο υπουργός επιβεβαιώνει τη δέσμευση της κυβέρνησης να καλύψει το ήμισυ των ενεργειακών αναγκών της Σκοτίας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030", δήλωσε ο Sam Gardner, διευθυντής του WWF Scotland.
"Η αλλαγή  του τρόπου με τον οποίο ζεσταίνουμε τα σπίτια και τα γραφεία μας, τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε στη δουλειά και το σχολείο και πώς λειτουργούμε  τις βιομηχανίες μας θα αποφέρει πολλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη", πρόσθεσε ο Gardner.
Η κυβέρνηση της Σκωτίας επεσήμανε ότι υπάρχουν περισσότερες από 58.000 θέσεις εργασίας στην οικονομία των  χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης