Περιβάλλον

Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στις 9 – 10 Ιουνίου 2017 στην Καρδίτσα

Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στις 9 – 10 Ιουνίου 2017 στην Καρδίτσα
Στόχος η ανάδειξη του φαινομένου, η προβολή των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της Θεσσαλικής πραγματικότητας, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεσσαλίας με θέμα «Κλιματική Αλλαγή: Αυτοδιοίκηση & Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση», στις 9 και 10 Ιουνίου στην Καρδίτσα στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.
Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).
Το συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Οι στόχοι που θέτουν οι διοργανωτές είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της Θεσσαλικής πραγματικότητας, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Θεματικοί άξονες: Γενικά θέματα– Κλιματική Αλλαγή, Αστικό περιβάλλον, Γεωργία, Υδατικοί πόροι, Ενέργεια, Μεταφορές.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνουν και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης