Περιβάλλον

O Obama υπεραμύνεται της Συμφωνίας για το Κλίμα: Ήταν η σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετώπισα

O Obama υπεραμύνεται της Συμφωνίας για το Κλίμα: Ήταν η σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετώπισα
Της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015 για το Κλίμα  υπεραμύνθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama ενώ ο διάδοχός του Donald Trump προσανατολίζεται στην αποχώρησης της Ουάσιγκτον από αυτή.
«Κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, έθεσα την κλιματική αλλαγή ύψιστη προτεραιότητα, διότι πιστεύω ότι από όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, αυτή είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις αυτού του αιώνα, πιο δραματικά ίσως από οποιοδήποτε άλλο» τόνισε ο  Obama μιλώντας σε συνέδριο για το περιβάλλον στο Μιλάνο.
«Ήμασταν σε θέση να μειώσουμε τις εκπομπές μας ακόμη και όταν αναπτύσσουμε την οικονομία μας. Το ίδιο ισχύει σε πολλές περιοχές της Ευρώπης», συνέχισε.
Ο Obama τόνισε ότι οι πολιτικές του είχαν βοηθήσει τις ΗΠΑ να βελτιώσουν την παραγωγή αιολικής ενέργειας και να αυξήσουν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας 10 φορές περισσότερο, εξηγώντας ότι το κόστος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν πλέον συγκρίσιμο με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Ωστόσο, δεν έκανε καμία άμεση κριτική σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης του Trump.
«Η σημερινή κυβέρνηση έχει διαφορές με τη δική μου όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική και αυτό είναι κομμάτι της Δημοκρατίας, άρα θα πρέπει να ένας γόνιμος διάλογος», σημείωσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του να «ακυρώσει» τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη συμφωνία, η οποία υποχρεώνει τις χώρες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων, προκειμένου να μην ανέβει η θερμοκρασία παγκοσμίως σε καταστροφικά επίπεδα.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης