Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ο Μακρόν διεμήνυσε στον Τραμπ ότι θα προστατέψει τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

Ο Μακρόν διεμήνυσε στον Τραμπ ότι θα προστατέψει τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή
H κλιματική αλλαγή «αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για τους Γάλλους» δήλωσε η εκπρόσωπος του Μακρόν.
O νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε στον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία τη Δευτέρα, την πρόθεσή του να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του νέου Γάλλου Προέδρου Λοράνς Αΐμ.
Μιλώντας στο CNN η εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Γαλλίας είπε, ότι η τρομοκρατία, οι διατλαντικές σχέσεις και η οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών.
Ακόμη, τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή «αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα για τους Γάλλους» και συμπλήρωσε ότι «ο Μακρόν υπογράμμισε στον Τραμπ, ότι θα προστατεύσει την Συμφωνία των Παρισίων».
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ότι συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλες.
Σήμερα (9/5) εξάλλου αναβλήθηκε η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μεταξύ συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου αναφορικά με την αποχώρηση ή μη των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.
Όπως ανέφερε αξιωματούχος, υψηλόβαθμοι σύμβουλοι του Τραμπ, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης, αναμενόταν να συναντηθούν σήμερα στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις, σχετικά με το αν ο Αμερικανός Πρόεδρος θα πρέπει να τηρήσει ή όχι την προεκλογική του δέσμευση για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την εν λόγω συμφωνία.
Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που γνωστοποίησε την αναβολή της συνάντησης, δεν διευκρίνισε πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή εκ νέου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης