Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Τσιρώνης: Oι δασικοί χάρτες είναι ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα

Τσιρώνης: Oι δασικοί χάρτες είναι ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα
"Οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει τα χρήματα για τους δασικούς χάρτες εδώ και πολύ καιρό και είναι επιφυλακτικοί ακόμα και για μια ολιγοήμερη παράταση" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης
«Θεωρώ ότι οι δασικοί χάρτες είναι μια μεταρρύθμιση, ίσως η μεγαλύτερη που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί μας να κατοχυρώσουν τη γη που καλλιεργούν και να μην έχουν αυτή την πολυετή ομηρία» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος σήμερα  είχε συνάντηση στη Λάρισα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.
Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε, πως η διαδικασία με τους δασικούς χάρτες τρέχει με καλούς ρυθμούς με βάση βέβαια το προσωπικό που υπάρχει.
Ο ίδιος όμως τόνισε πως θα ήταν καλό να υπήρχε περισσότερος χρόνος, σημειώνοντας πως «ο χρόνος αυτός σπαταλήθηκε εδώ και δεκαετίες».
Σημείωσε επίσης, ότι «πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των θεσμών, καθώς οι Ευρωπαίοι τα χρήματα για τους δασικούς χάρτες τα έχουν δώσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι επιφυλακτικοί ακόμα και για μια ολιγοήμερη παράταση, γιατί έχουν χρηματοδοτήσει σημαντικά μεταρρυθμιστικά έργα για την κοινωνία και τα οποία είχαν κολλήσει για δεκάδες χρόνια» όπως είπε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης