Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Σε συζητήσεις ο Φαμπιάν Κουστώ με την ελληνική πολιτεία για θαλάσσια ερευνητικά προγράμματα

Σε συζητήσεις ο Φαμπιάν Κουστώ με την ελληνική πολιτεία για θαλάσσια ερευνητικά προγράμματα
Στόχος του Φαμπιάν Κουστώ η υλοποίηση θαλάσσιων ερευνητικών προγραμμάτων και έργων στην Ελλάδα
Ο ωκεανογράφος-ερευνητής Φαμπιάν Κουστώ -εγγονός του διάσημου Ζακ-Υβ Κουστώ- βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, και είχε σήμερα συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Στόχος, η διερεύνηση πεδίου συνεργασίας, με αφορμή την εκδήλωση ενδιαφέροντος του Φαμπιάν Κουστώ για υλοποίηση θαλάσσιων ερευνητικών προγραμμάτων και έργων στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή εξετάστηκαν και θέματα καταδυτικού τουρισμού.
Σε περίπτωση μάλιστα που τελεσφορήσει μια συνεργασία ανάμεσα στην πολιτεία και το επιτελείο του ερευνητή, η Ελλάδα όπως τονίστηκε θα αναδειχθεί σε πόλο έλξης της παγκόσμιας κοινότητας υποθαλάσσιων ερευνών, με θετικές συνέπειες και για τον ελληνικό τουρισμό.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Φαμπιάν Κουστώ αναμένεται να δρομολογήσει και άλλες συναντήσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να ευοδωθεί η πρόταση του.
Σε δηλώσεις, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης προσωπικοτήτων, όπως ο Φαμπιάν Κουστώ.
Και δώρισε στον Φαμπιάν Κουστώ αρχειακό υλικό του ΕΟΤ, από την εποχή που ο παππούς του, Ζακ-Υβ Κουστώ, είχε προσκληθεί από την τότε ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΤ, στο διάστημα 1975-1977.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης