Περιβάλλον

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε διαβούλευση σχέδιο για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε διαβούλευση σχέδιο για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα
Για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, η κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνεχίσει να διερευνά την κατάλληλη φορολογική μεταχείριση και θα συνεργάζεται με τους ενδιαφερόμενους πριν προβεί σε φορολογικές αλλαγές στον προϋπολογισμό του φθινοπώρου
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε ένα σχέδιο στρατηγικής για την ενίσχυση της ποιότητας του αέρα μειώνοντας τα επίπεδα ρύπανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με το CNBC σε κυβερνητική ανακοίνωση  που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή 5/4/2017, αναφέρεται ότι στόχος του σχεδίου είναι να μειωθεί ο αντίκτυπος των οχημάτων ντίζελ και να επιταχυνθεί η μετάβαση σε καθαρότερες μορφές μεταφοράς.
Η διαβούλευση προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου, με την κυβέρνηση να προετοιμάζει το τελικό σχέδιο δημοσίευσης μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Περιγράφοντας την αντιμετώπιση της κακής ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σε όλες τις μορφές του ως «προτεραιότητα», η κυβέρνηση επισημαίνει ότι το σχέδιό της- μαζί με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις- είναι να «μεταμορφώσει τις πιο μολυσμένες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου σε καθαρούς και υγιείς αστικούς χώρους, και να διασφαλιστεί ότι οι κατασκευαστές οχημάτων θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα του έθνους. "
Όσον αφορά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, η κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνεχίσει να διερευνά την κατάλληλη φορολογική μεταχείριση και θα συνεργάζεται με τους ενδιαφερόμενους πριν προβεί σε φορολογικές αλλαγές στον προϋπολογισμό του φθινοπώρου.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί  σοβαρό πρόβλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μια έκθεση πέρυσι ανέφερε ότι η εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με περίπου 40.000 θανάτους κάθε χρόνο.
Η έκθεση, κοινή προσπάθεια του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας και του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών, ανέφερε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με τον καρκίνο, το άσθμα, τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης