Περιβάλλον

ΗΠΑ: "Εξαφανίστηκαν" οι αναφορές στην κλιματική αλλαγή από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος

ΗΠΑ:
Οπως ανακοίνωσε η αμερικάνικη Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, το περιεχόμενο που σχετίζεται με το κλίμα "επανεξετάζεται"
Μια σειρά στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και την υπερθέρμανση του πλανήτη εξαφανίστηκαν από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, προκαλώντας αντιδράσεις στις ΗΠΑ.
Οπως επισημαίνουν οργανώσεις για το περιβάλλον, οι αλλαγές έγιναν για να ευνοήσουν τις μη βιώσιμες βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων.
Σύμφωνα με το Sputnik, πριν από την εκλογή του Trump, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, παρείχε πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή του κλίματος, καθώς και τρόπους για την άμβλυνση των επιπτώσεών της.
Με τη νέα διοίκηση έρχεται ένας νέος τόνος: αυτός που όχι μόνο προάγει τα επιχειρηματικά συμφέροντα πάνω από το περιβάλλον, αλλά επιπλέον δεν αντιμετωπίζει τις κλιματικές αλλαγές, ούτε καν παραδέχεται ότι συμβαίνουν.
Η Υπηρεσία σημείωσε ότι οι "ενημερώσεις" στον ιστότοπο "έχουν σκοπό να διασφαλίσουν ότι το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ιστότοπο για να κατανοήσει τις τρέχουσες προσπάθειες του οργανισμού", προσθέτοντας ότι "το περιεχόμενο που σχετίζεται με το κλίμα επανεξετάζεται".
Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, JP Freire, δήλωσε ότι "θέλουμε να εξαλείψουμε τη σύγχυση, αφαιρώντας πρώτα την ξεπερασμένη γλώσσα και κάνοντας χώρο για να συζητήσουμε πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, συνεργαζόμενοι με τις πολιτείες και εργαζόμενοι μέσα στο πλαίσιο του νόμου".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης