Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζει την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζει την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου
Για τη γέφυρα του Κοράκου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι δηλώνει ότι «συνδυάζει την ιστορία με τον πολιτισμό και το αρχιτεκτονικό επίτευγμα»
Την ανάπλαση και ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου καθώς και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κοιλάδας του Αχελώου, στηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, με αφορμή τα 502 χρόνια από την κατασκευή και τα 68 από την ανατίναξή της.
«Τη στιγμή που παλαιές και νέες διχόνοιες αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα απτά σύμβολα της ενότητας πρέπει να καθοδηγούν τη σκέψη μας και να μας οδηγούν προς το μέλλον», είπε ο Ταγιάνι, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.
 «Οι γέφυρες», αναφέρει, «συνδέουν τους ανθρώπους και βοηθούν στην ανάπτυξη δικτύων, στη διάδοση της γνώσης, στο εμπόριο προϊόντων, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες και στην ανάπτυξη των κοινοτήτων».
Ειδικά για τη γέφυρα του Κοράκου, δηλώνει ότι «συνδυάζει την ιστορία με τον πολιτισμό και το αρχιτεκτονικό επίτευγμα».
Η σύρραξη κατέστρεψε αυτό που για δεκαετίες αποτελούσε το σύμβολο της περιφερειακής ανάπτυξης και το μέσο επίτευξης της ανάπτυξης σε μια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και κληρονομιά. «Για την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, η ανάπλαση και η ανακατασκευή», επισημαίνει, «αποτελούν την απάντηση στα προβλήματά μας. Ελπίζω αυτό να ισχύει και για τη γέφυρα του Κοράκου στην κοιλάδα του Αχελώου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης