Περιβάλλον

Σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου περιπατητικών μονοπατιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου περιπατητικών μονοπατιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στόχος της Περιφέρειας είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων και ένα δίκτυο θεσσαλικών μονοπατιών για την ανάδειξη της περιοχής
Σχέδιο για τη δημιουργία ενιαίου δικτύου θεσσαλικών μονοπατιών, προκειμένου να αναδειχθεί τουριστικά η περιοχή και να προβληθούν ακόμη περισσότερο τα Μετέωρα, ο Όλυμπος, το Πήλιο, η Λίμνη Πλαστήρα, οι Σποράδες, ετοιμάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το σχέδιο συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και με φορείς του τουρισμού χθες Παρασκευή.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διαδικασία έναρξης της πιστοποίησης των μονοπατιών της Θεσσαλίας, από τον διεθνή φορέα ERA (Europeans Ramblers Association) που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Θανάσης Παιδής, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά από ορειβατικούς και πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι έχουν καθαρίσει και σηματοδοτήσει πάρα πολλά μονοπάτια σε όλη τη Θεσσαλία.
Όπως σημείωσε ο κ. Παιδής, στόχος της Περιφέρειας είναι να καταγραφούν όλα αυτά τα μονοπάτια, να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων και ένα δίκτυο θεσσαλικών μονοπατιών.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος marketing της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας Τάσος Γούσιος εξήγησε πως το 2013 ξεκίνησε η προσπάθεια για την ανάδειξη του περιβαλλοντικού τουρισμού για τη Θεσσαλία ώστε να προσεγγιστούν αγορές του εξωτερικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης