Περιβάλλον

H EE βαθμολογεί την Αθήνα με 4,9 στα 10 για τη διαχείριση των υδάτων - Αριστα για το πόσιμο νερό

H EE βαθμολογεί την Αθήνα με 4,9 στα 10 για τη διαχείριση των υδάτων - Αριστα για το πόσιμο νερό
Για την Αθήνα,  επισημαίνεται ότι οι υποδομές ύδρευσης βρίσκονται σε καλή κατάσταση και οι υποδομές βιολογικού καθαρισμού είναι επαρκείς
Μια ενδιάμεση θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων κατέχει η Αθήνα, όσον αφορά το πόσο καλά διαχειρίζεται τα ύδατά της.
Ο νέος Άτλαντας Αστικών Υδάτων για την Ευρώπη, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βαθμολογεί την Αθήνα με 4,9 (με άριστα το 10).
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με βαθμολογία 8,3.
Η Αθήνα βαθμολογείται με «άριστα» (10) για την ποιότητα του πόσιμου νερού της.
Ο Άτλαντας -ο πρώτος του είδους του- περιλαμβάνει ένα σύνθετο Δείκτη (City Blueprint Index) που παίρνει υπόψη του 25 επιμέρους παραμέτρους.
Ο δείκτης αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες επιλογές για τη διαχείριση των υδάτων, καθώς και άλλοι παράγοντες, όπως η διαχείριση των αποβλήτων, η κλιματική αλλαγή και οι διατροφικές προτιμήσεις των κατοίκων, επηρεάζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της χρήσης των υδάτων σε κάθε πόλη.
Για την Αθήνα, ο Άτλαντας επισημαίνει ότι οι υποδομές ύδρευσης βρίσκονται σε καλή κατάσταση και οι υποδομές βιολογικού καθαρισμού είναι επαρκείς.
Αναφέρει όμως ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε τομείς όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και όσον αφορά την εφαρμογή πολιτικών που θα βοηθήσουν την πόλη να προσαρμοσθεί στην εντεινόμενη κλιματική αλλαγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης