Περιβάλλον

ΗΠΑ: Project Gigaton από την Wal-Mart για τη μείωση των εκπομπών αερίων μέχρι το 2030

tags :
ΗΠΑ: Project Gigaton από την Wal-Mart για τη μείωση των εκπομπών αερίων μέχρι το 2030
Η Wal-Mart έχει θέσει ως στόχο την παροχή 100% ανανεώσιμης ενέργειας και την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων στις παγκόσμιες δραστηριότητές της
Η Wal-Mart ξεκίνησε μια «πλατφόρμα βιωσιμότητας» και κάλεσε τους προμηθευτές της να ενταχθούν δεσμεύοντας τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις επιχειρήσεις τους και τις αλυσίδες εφοδιασμού σύμφωνα με το CNBC.
Η Wal-Mart με το Project Gigaton, ανακοίνωσε την Τετάρτη 19/4/2017 ότι θα δοθεί στους προμηθευτές ένα "εργαλείο για τη μείωση των εκπομπών", με στόχο την περικοπή ενός gigaton εκπομπών μέχρι το 2030.
Σύμφωνα με την εταιρεία αυτό ισοδυναμεί με την κατάργηση 211 εκατομμυρίων επιβατικών οχημάτων από τους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ για ένα χρόνο.
«Μέσα από τα χρόνια, είδαμε ότι η ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών στις επιχειρήσεις μας βελτιώνει τις επιχειρηματικές επιδόσεις, ενισχύει την τεχνολογική καινοτομία, εμπνέει εμπιστοσύνη στο σήμα και ενισχύει την συμμετοχή των εργαζομένων», δήλωσε η Laura Phillips, αντιπρόεδρος της Wal-Mart.
«Οι προμηθευτές μας αναγνωρίζουν την ευκαιρία και συνειδητοποιούν τα οφέλη για τις επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε η Phillips.
"Με την συνεργασία μας σε έναν τόσο φιλόδοξο στόχο, μπορούμε να επιταχύνουμε την πρόοδο των εταιρειών μας και να εμβαθύνουμε στις κοινές μας αλυσίδες εφοδιασμού".
Η Wal-Mart έχει μεγάλα σχέδια όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Μεταξύ άλλων, έχει θέσει ως στόχο την παροχή 100% ανανεώσιμης ενέργειας και την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων στις παγκόσμιες δραστηριότητές της. Είναι επίσης μέλος του RE100, μιας πρωτοβουλίας που αποτελείται από μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη, όλες αφοσιωμένες στην ανανεώσιμη ενέργεια.
Η ανακοίνωση του Project Gigaton χαιρετίστηκε από περιβαλλοντικές οργανώσεις.
"Οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι τα νέα σύνορα της βιωσιμότητας", δήλωσε ο Carter Roberts, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του World Wildlife Fund. Το World Wildlife Fund συνεργάστηκε με την Wal-Mart στο Project Gigaton.
"Τα προϊόντα από την παραγωγή μέχρι το ράφι θα διαμορφώσουν συλλογικά το μέλλον του πλανήτη μας", πρόσθεσε ο Roberts, και πρόσθεσε ότι το έργο είναι «μια απόδειξη του αντίκτυπου που μπορούν να έχουν οι ηγέτες της βιομηχανίας στις μεγάλες κοινές προκλήσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης