Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Φάμελλος: Στην κατεύθυνση των προτάσεων των ΟΤΑ το ν/σ για τους δασικές χάρτες

Φάμελλος: Στην κατεύθυνση των προτάσεων των ΟΤΑ το ν/σ για τους δασικές χάρτες
Εμμέσως πλην σαφώς επεκτείνεται και η ανάρτηση των δασικών χαρτών της χώρας στους 5 μήνες συνολικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε πρόταση αναστολής της ανάρτησης των δασικών χαρτών.
«Στην κατεύθυνση των προτάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, λίγο πριν το νομοσχέδιο εισέλθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Φάμελλος έκανε γνωστό, ότι παρατείνεται ο χρόνος αποστολής των στοιχείων για τις οικιστικές πυκνώσεις στην Κτηματολόγιο ΑΕ μέχρι τις 18 Ιουνίου για όλους τους ΟΤΑ της χώρας.
Έτσι, εμμέσως πλην σαφώς επεκτείνεται και η ανάρτηση των δασικών χαρτών της χώρας στους 5 μήνες συνολικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσει σε πρόταση αναστολής της ανάρτησης των δασικών χαρτών.
Επίσης, όπως είπε, με υπουργικές αποφάσεις εντός της εβδομάδας οι αντιρρήσεις των ΟΤΑ θα υποβάλλονται ατελώς.
Όσον αφορά το ζήτημα των οικιστικών πυκνώσεων, οι οποίες όπως είπε ο κ. Φάμελλος, δεν ήταν δυνατόν να εξαιρεθούν, αυτό «πρόκειται να αντιμετωπιστεί σε δεύτερο χρόνο με συνδυασμό χρήσης πολεοδομικών και περιβαλλοντικών εργαλείων, έτσι ώστε να διατηρηθεί το δασικό ισοζύγιο», όπως είπε.
«Δεν είναι δυνατόν οι ΟΤΑ να αδυνατούν να προσδιορίσουν τα όρια των πολεοδομικών πράξεων», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, καλώντας τους δήμους να επισπεύσουν στην κατάθεση των ορίων των οικισμών τους, προκειμένου να πάψει να υπάρχει ανησυχία μεταξύ των πολιτών σε σχέση με την ιδιοκτησία τους.
Σε σχέση με το τέλος αντιρρήσεων, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι μηδενικό, αλλά προβλέπεται δυνατότητα πρόσληψης επιστημόνων για την υποβοήθηση της ολοκλήρωσης του έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης