Περιβάλλον

Ν.Βούτσης: Οι δασικοί χάρτες στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Βουλής

Ν.Βούτσης: Οι δασικοί χάρτες στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Βουλής
Υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιρρήσεις και κριτικές από πολλά μέρη της Ελλάδος, ωστόσο, τώρα έχει βρεθεί ένα modus vivendi, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής
Mε δύο σημαντικά νομοσχέδια στην ατζέντα, των δασικών χαρτών και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αναμένεται να ασχοληθεί η Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα.
Oπως είπε στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, σχετικά με τα νομοσχέδια που θα δοθεί προτεραιότητα, υπάρχουν δύο βασικά νομοσχέδια.
"Το πρώτο είναι αυτό των δασικών χαρτών, που ελπίζουμε μέχρι τη Μ. Τετάρτη να τελειώσει, ή την αμέσως επόμενη, γιατί η Βουλή θα κλείσει για μια εβδομάδα.
Και επίσης το πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, το οποίο αφορά δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, το οποίο θα μπει στις επιτροπές τους δύο προσεχείς εβδομάδες και μετά τις 24 Απριλίου θα μπει στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί με την κανονική διαδικασία.
Ακόμη, έχουν αναρτηθεί κάποια νομοσχέδια, όπως το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ή κάποια άλλα, κυρώσεις Συνθηκών. Υπάρχει ένα πλούσιο νομοθετικό έργο το οποίο, βεβαίως, θα είναι σε αναμονή και των νομοθετημάτων που θα έρθουν κατ' επιταγή της συμφωνίας, η οποία από ό,τι βλέπουμε επετεύχθη για το θέμα της β΄ αξιολόγησης", είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε ερώτηση σχετικά με τους δασικούς χάρτες που προκάλεσαν αντιδράσεις και διαφωνίες και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο κ.Βούτσης τόνισε, ότι πράγματι με απίστευτα μεγάλη καθυστέρηση έρχεται αυτό το ζήτημα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
"Ηταν μία από τις βασικές ελλείψεις, στη βάση των οποίων δεν προχώρησε όπως έπρεπε να προχωρήσει, ποιοτικά και ποσοτικά, το περίφημο Κτηματολόγιο, που ήταν και είναι μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση για τη χώρα, με πολλαπλές θετικές συνέπειες και επιπτώσεις.
Το ότι έρχεται σήμερα το ζήτημα των δασικών χαρτών, το ότι έρχεται μετά από διαβούλευση και αλλαγές που έκανε το αρμόδιο υπουργείο -επίσης θα περιμένουμε και μέσα στην Ολομέλεια σε τι συμφωνίες, συμβιβασμούς θα προχωρήσουν-, πιστεύω πως είναι μια σημαντική εξέλιξη.
Πιστεύω πως η εμπειρία από τόσα χρόνια αυθαιρεσίας, ανομίας, ή εν πάση περιπτώσει ευθύνης και του ίδιου του κράτους, του Δημοσίου για τα του οίκου του, πιστεύω πως η εμπειρία, για να μην πω η σοφία, όλης αυτής της εξέλιξης θα αποτυπωθεί σε ένα βιώσιμο νομοσχέδιο, το οποίο θα γίνει αποδεκτό από την κοινωνία και το οποίο θα βάλει κανόνες από δω και πέρα.
Και νομίζω πως δεν θα είναι αρκετοί αυτοί που θα χάσουν κάτι από αυτό που έχουνε ήδη είτε μέσα από την παράδοση και τη χρήση είτε μέσω της ιδιοκτησίας στη δική τους μερίδα.
Έχει γίνει ο σχετικός διάλογος και όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αν στην αρχή υπήρχαν πολύ μεγάλες αντιρρήσεις και κριτικές από πολλά μέρη της Ελλάδος τώρα νομίζω έχει βρεθεί ένα modus vivendi" τόνισε ο κ.Βούτσης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης