Περιβάλλον

Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανακύκλωση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων

Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανακύκλωση  αποβλήτων λιπαντικών ελαίων
Σύμφωνα με στοιχεία από το β΄ εξάμηνο του 2004 το σύστημα έχει συλλέξει 363.000 τόνους αποβλήτων, ανακυκλώνοντας  το 100% των αποβλήτων σε σύγκριση με το αντίστοιχο 33% του κοινοτικού μέσου όρου.
Στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕE βρίσκεται η Ελλάδα στο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων λιπαντικών ελαίων.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων ΑΕ (ΕΝΔΙΑΛΕ) Γιώργος Δεληγιώργης, από το β΄ εξάμηνο του 2004 το σύστημα έχει συλλέξει 363.000 τόνους αποβλήτων, ανακυκλώνοντας  το 100% των αποβλήτων σε σύγκριση με το αντίστοιχο 33% του κοινοτικού μέσου όρου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δεληγιώργης «καταφέραμε όχι μόνο να επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από το ελληνικό Κράτος, αλλά και να τους ξεπεράσουμε.
Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα πρωτοπορεί στη συλλογή και ανακύκλωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ευελπιστούμε η συλλογική αυτή προσπάθεια να δημιουργήσει ή και να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση στους εμπλεκόμενους φορείς και να εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς, όπως η βιομηχανία, η ναυτιλία, κ.α.».  
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση «Περιβαλλοντικά Βραβεία 2017» που διοργάνωσε η ΕΝΔΙΑΛΕ, προκειμένου να βραβεύσει αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και συνεργεία για τη συνεισφορά τους στην ορθή διαχείριση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο εκπρόσωπος  του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Ευάγγελος Κυρίτσης και πλήθος εκπροσώπων φορέων που σχετίζονται με την ανακύκλωση και την οικολογία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης